Vegyes köret: Minden amit bÍrok

Vegyes köret: Minden amit bÍrok

Zöld csapat: így főzünk mi

2018. augusztus 10. - Zsupsz!

Ismét A Zöldben jártunk. Barátnőmmel részt vettünk egy főzős nyílt napon, amikoris megmutatták hogy kell kemencés ételeket készíteni. Megtanultunk csülköt csontozni, rétest készíteni (persze nem házi készítésű tésztából, az nagyon sok időt vett colna igénybe de így is isteni finom lett.) elsajátítottuk a lecsóban lévő paprika roppanóságának titkát ( kétszer kell megfőzni, közben vízzel felengedni :) ) és a lényeg, hogy mindig 200 fok alatt és sokáig kell sütni ha otthon sütőben akarjuk elkészíteni ezeket az finomságokat, mert úgy lesz igazán ízletes és omlós az étel. Ebben a nagy hőségben igazi hősök voltunk, hogy nekiálltunk kemencézni, ezért természetesen nem maradhatott el a jó kis hideg rosé fröccs sem, ami megadta a bátorságot akár a csülökhöz, akár a réteshez.

Mindenesetre nagyon jó élmény volt, remélem lesz még ilyen lehetőség, ahol elleshetek pár praktikát. A továbbiakban pedig a kemenceépítés fortélyait igyekszem megtanulni vagy inkább a páromnak javaslom, hogy kezdje el ő :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskoret.blog.hu/api/trackback/id/tr4614173141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása