Vegyes köret: Minden amit bÍrok

Vegyes köret: Minden amit bÍrok

"mert minden ember macska nem lehet...." /Macskarisztokraták/

2018. augusztus 08. - Zsupsz!

"A macska tudja csak, a nagy titkokat." Szól a jól ismert mese egyik felcsendülő dalában, mert bizony ma van a macskák világnapja, ne menjünk el mellette szó nélkül!

Én személy szerint sosem szerettem a macskákat, mindig kutya párti voltam. Egyszer volt is egy kutyusom kemény egy hétig. (szüleim nem engedték tovább :( ) egy kölyök dalmata volt. Akiktől elhoztuk azt mondták, ha nem viszi el senki, akkor el kell altatniuk sajnos. Mi azonnal elhoztuk, de sajnos  kutya egy lakásba nem való, legalábbis apukám mindig ezt mondta. Úgyhogy gyorsan találtunk neki új gazdit. 

Jelenleg macskám van, Lujzika. Párom beszélt rá, hogy hozzuk el. Vásárosfalun voltunk egyik barátunknál, ahol született négy kiscica és az egyik ő volt. Én is azonnal beleszerettem mert ő volt a legtalpraesettebb kis mütyűrke. Szóval ment egy telefon a főbérlőnek, aki beleegyezett, így hát elhoztuk a kis nyavajást. Tele volt bolhával meg kullanccsal, úgyhogy az első út az állatorvos volt. Azóta minden ok vele, szép tiszta, egészséges, kövér macska lett. :)

Igaz tele van a lakás a szőrével ( sötét bútorok +fehér macska szőr, szuper párosítás) és néha elég rohadékul viselkedik: játsza a megsértődöttet, ha távol vagyunk hétvégén; minden indok nélkül simogatás közben egyszer csak rámar a kezedre játék címszóval; arról nem is beszélve, hogy néha nem oda piszkít ahova kéne, de azt is csak akkor ha valami nem teszik neki, szóval kicsit bosszúálló.

Mindegy, ezek a dolgok eltörpülnek a csomó jó tulajdonsága mellett. Nincs is jobb úgy haza érni, hogy ez kis szőrgombóc odadörgölődzik, meg bújik hozzád (persze főleg a kaja miatt) vagy amikor odafekszik az ember hasára és doromból neki, még néha egy kis hát masszázs is beleférhet. A veszekedés is hatással van rá, pl ha Balázzsal hangosabb szóváltásba kerülünk, azonnal jön a kedvenc játékával, ami az én egyik régi kesztyűm és próbálja elterelni a feigyelmünket és jelezni, hogy hékás, hagyjuk abba, inkább foglalkozzunk vele és akkor minden ok lesz! :) 

Nem mehetünk amellet sem, hogy egyes hiedelmek szerint hatodik érzékkel rendelkeznek, képesek a lelkek, a szellemek és a gonoszság észlelésére, amik félnek ezektől a négylábú teremtményektől már csak ezért megéri tartani egy cicust.

Na és persze ne feledkezzünk meg a gyógyító erejéről sem ugyanis köztudott, hogy a macska tulajdonosok jóval tovább élnek, szóval irány mindenki és szerezzen be egy kiscicát! ( az allergiásoknak nem muszáj :) )

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskoret.blog.hu/api/trackback/id/tr6414169013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása