Elkezdődött az utca zene fesztivál Veszprémben, vagyis tömegek vonulnak ki a város szívébe, ahol jobbnál jobb ételeket, italokat fogyaszthatnak, nem mellesleg kellemes koncertek kíséretében. Bár megjegyezném itt és most, szerintem régebben jobb volt ez a fesztivál, mint az utóbbi években, de térjünk vissza a kajákra.
Food Truck Show: teli-tele különleges ételekkel, persze jó áron, és néhol kígyózó sorokat kell várni, hogy hozzá juthass a finomságokhoz, de hát végülis ezért megy oda az ember, legalábbis tudja hogy ez fog rá várni. Már várom én is, hogy megkóstoljak ezt-azt, jó kis egészségtelen kaja néha nem árt :)
Olykor szoktunk Balázzsal vega napokat vagy heteket tartani, (nem vegán!) amolyan tisztító kúra jelleggel. Mondjuk én egyébként sem vagyok nagy húsimádó, de vegatariánus sem. Igenis kell a hús csak kis mértékben. Róma előtt is tartottunk két hetes vega diétát, Balázs kisebb nagyobb sikerrel, (neki azért nem megy olyan könnyen mint nekem) és hát az olaszoknál sem ettünk húst hússal, inkább tésztát tésztával.:) Mindenesetre sajnálattal tapasztljuk, hogy kevés vega ételt lehet találni Veszprémben, lagalábbis nem valami változatos: rántott sajt, gomba, stb, és ennyi kb. Úgyhogy nekünk kellett otthon a konyhában kreatívnak lenni. Vettünk mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, magokat, hüvelyeseket, és mondhatom nagyon jó dolgok sültek ki belőle. Amire mindenképp figyelni kellett, a fehérje bevitel, ami meg is volt a csicseriborsóval, tojással, babbal,brokkoloival, stb, stb. Nem mondom, hogy nem vetettük rá magunkat Rómában az első nagy sonkás pizzára, de egész jól le tudtunk válni a húsokrol :)
A főzésre kitérve kicsit, soha nem gondoltam volna, hogy az egyik kedvenc hobbim lesz. Ugyanis évekkel ezelőtt kifejezetten utáltam főzni, büntetésnek vettem ha be kellett állnom a konyhába, ha csak egy rántottáról volt szó akkor is ! ( micsoda hülyeség nem? :)) Viszont, amikor a street kitchen csapata a tv képernyőjére kerültek, minden megváltozott. Az az élvezet, ahogy neki álltak a főzésnek, az a fiatalosság, meg a képi világ........nagyon megtetszett. Nem az az az unalmas : "tegyük fel főni, sózzuk meg kicsit, vágjunk fel egy hagymát" monoton unalom volt, hanem életteli. Na és persze az ételek, amiket alkottak........egyszerűen elkészíthetők, mégis különlegesek. Meg is csináltam az első SK-s recept alapján az egyik ebédet akkor(már nem emlékszejm melyik volt, azóta rengeteget megfőztem közülük.) és baromi finom lett, és büszke is voltam magamra, sikerélmény volt a köbön. Aztán jöttek az újabb és újabb ételek, ha rákerestem egy receptre, egyből a SK-t ütöttem be a keresőbe. Megvan minden könyv és magazin, és élőben is láttam Zé-t főzni Szegeden, úgyhogy igzai fan vagyok, na persze nem az őrült fajta :)
Szóóóval köszönöm az SK csapatának, hogy megszerettették velem a főzést, ezáltal az evést, aminek a plusz kilókat köszönhetem, de sebaj! Megyek, belevetem magam a nem húsmentes Food Truck Show adta street food áradatba!